Kva skjer i Vest-Telemark?

Utstillingsopning - Jan Radlgruber

Utstillingsopning - Jan Radlgruber frå Vest-Telemark.no
Nutheim Gjestgiveri Flatdalsvegen 1283, Flatdal 3841 Flatdal
 
Laurdag 22. juli 18.00 – 21.00
 
Jan Radlgruber stiller ut bilete i galleriet. Det blir servering i høge glass og kunstnaren er til stades. Ånond Versto spelar ved opninga. Etter opninga er det høve til å nyte vår framifrå 4-rettars middag.

Alle er hjartleg velkommne!

Radlgruber har lang fartstid og opparbeidet seg tidlig en viktig plass i norsk kunstliv. Han var ferdig utdannet fra akademiet i 1964 og tilhørte en gruppe engasjerte kunstnere på 1970tallet, og sammen med blant annet Per Kleiva, Bjørn Melbye Gulliksen, Morten Krogh og Siri Anker Aurdal var han med i den ikoniske kunstnergruppa GRAS.
Karakteristisk for Radlgrubers stil fra denne tiden var at sporene etter den fysiske malerprosessen ble fremhevet. Han ironiserte over hard-edge stilen ved å male labyrintmønstre med ustø hånd og la malingen renne nedover billedflaten. lmidlertid vender han stadig tilbake til det figurative formspråk. Han utmerket seg nemlig tidlig som en eminent figurativ tegnel og etter hvert blir tegningen hans foretrukne medium. På en separatutstilling på Kunstnernes Hus i 1976 viste han tusjtegninger der man fornemmer øde landskaper og figurtegninger, og malerier med forvridde og lemlestede figurer.
 
Henta frå Facebook. Gå til arrangementssida.